Oedeemfysiotherapie – Fysiotherapie Udenhout – Udenhout
Welkom bij Fysiotherapie Udenhout

Fysiotherapie Udenhout

Om u nog beter van dienst te zijn, zijn wij ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en nog veel meer.

Oedeemfysiotherapie

Wat is oedeem? Oedeem is een (abnormale) vochtophoping in het lichaam welke wordt veroorzaakt door een disbalans van de aan- en afvoer van vocht. Dit kan zich uiten door een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en/of een toename van de omvang van het aangedane lichaamsdeel. Normaal gesproken lost het lichaam de disbalans zelf weer op, maar in sommige situaties is dit niet het geval. Dit kan bijvoorbeeld na een operatie voorkomen, indien U problemen heeft met Uw bloedvaten of nadat U bent behandeld met bestraling of chemotherapie. Hierdoor is het lymfesysteem verstoord of aangetast en kan het lichaam het vochtprobleem zelf niet meer oplossen.

Hoe ziet een behandeling eruit? Het doel van oedeemfysiotherapie is om het oedeem zoveel mogelijk te verminderen en toename te voorkomen. Een behandeling door een oedeemfysiotherapeut kan bestaan uit vier delen: compressie therapie, oefentherapie, manuele lymfdrainage en huidzorg. Doordat iedere patiënt verschillend is en het oedeem verschillende oorzaken kan hebben, kijkt de oedeemfysiotherapeut samen met U naar een passende behandeling. Deze kan bestaan uit de hierboven genoemde vier onderdelen of enkel een gedeelte hiervan.

Binnen onze praktijk is Saskia uw oedeemfysiotherapeut. In verband met haar zwangerschapsverlof zal van maart tot en met juni 2024 haar waarneming verzorgd worden door Ingrid.