ReAttach – Fysiotherapie Udenhout – Udenhout
Welkom bij Fysiotherapie Udenhout

Fysiotherapie Udenhout

Om u nog beter van dienst te zijn, zijn wij ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en nog veel meer.

ReAttach

Wat is ReAttach?

ReAttach is een behandelmethode die gericht is op het opheffen van blokkades die groei en herstel in de weg staan. Daarnaast wordt tegelijkertijd ook de ontwikkeling en het aanleren van nieuwe vaardigheden geactiveerd. Het doel is om ontwikkeling te optimaliseren en informatie, emoties en gebeurtenissen beter te kunnen verwerken. De methode is biopsychosociaal en trans-diagnostisch. Dat wil zeggen dat het niet alleen maar om lichamelijke klachten gaat en we geen specifieke diagnose nodig hebben.

Met de ReAttach methode proberen we negatieve denkpatronen die invloed hebben op je dagelijks leven aan te passen naar gedachtes waar je minder door beïnvloed wordt. Zo ontstaat er meer ruimte voor groei en ontwikkeling. De toepassing van de ReAttach methode is altijd onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling en kan gezien worden net als andere handelingen die we kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het bewegen van gewrichten, het geven van oefeningen of masseren van de spieren. De focus ligt niet op het herbeleven van emoties of gebeurtenissen, maar op het stimuleren van de informatie verwerking in je hersenen. Hierdoor is het een veilige omgeving, waarbij er niets gedeeld hoeft te worden wat onprettig is.

Voor wie is ReAttach en wat kunnen we bereiken?

De basis binnen fysiotherapie ligt bij het behandelen van lichamelijke klachten, maar bij veel mensen kan dit ook gepaard gaan met andere klachten. Hierdoor is ReAttach breed toepasbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stressklachten, prikkelverwerking, whiplash, chronische vermoeidheid, chronische pijnklachten, angst, overprikkeling of een burn out.
Bij de effecten van ReAttach kun je namelijk denken aan verbetering van spanning- en emotieregulatie, vermindering van vermoeidheidsklachten, het krijgen van zelfcontrole op het gebied van chronische pijn, verbetering van motorische vaardigheden/aansturing, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en verbetering in sociale interacties. Op deze manier kunnen we binnen de behandeling van fysiotherapie op meerdere vlakken vooruitgang boeken, buiten alleen de fysieke klachten.

Binnen onze praktijk is Saskia uw ReAttach behandelaar. In de periode van februari 2024 tot en met juni 2024 kunnen er geen ReAttach behandelingen plaatsvinden, in verband met haar zwangerschapsverlof.